joi, 16 aprilie 2015

Secrete pentru ingrijirea tenului | Cum sa scapam de cosuri , acnee

 Multi adolescenti se confrunta cu aceasta problema : cosurile .
 Aici veti gasi cateva modalitati , poate cele mai bune , pentru a scapa de ele .

 Cel mai important lucru : nu spargeti cosurile !
  Nu numai ca doare , dar procesul de vindecare va dura mai mult , se vor inrosi , umfla si se pot infecta .

 Evitati sa puneti mainile pe fata sau orice altceva care poate avea bacterii sau praf .
 Curatati-va mereu fata . Sapunul nu este indeajuns . Este bine sa folositi o crema , un gel de curatare sau un demachiant hidratant , chiar daca nu va machiati .

 In locul chimicalelor si cremelor scumpe , pentru cosuri , va recomand urmatoarele :

 1. Aplica cuburi de gheata pentru cateva minute pe fata . Ai grija totusi sa ai pe aproape un prosop sau un servetel si sa nu le tii prea mult pe fata , ca sa nu ingheti de frig .

2. Apa de gura puternica . Aplica pe cosuri timp de cateva minute . Daca simti arsura sau usturime , inlatura cu apa . Apa de gura ar trebui sa le usuce si sa le micsoreze .

3. Masca de fata din albus de ou . Aplica albusul pe fata si lasa-l timp de un sfert de ora , apoi spala-te cu apa calduta .

4. Pentru roseata , aplica Visine ( picaturi de ochi ) .

5. Pasta de dinti usuca cosurile si le reduce dimensiunile . Poate ajuta si pentru durere .

6. Coaja de banana ajuta la vindecarea mai rapida a cosurilor . Foloseste-o ca pe un servetel pe fata si clateste dupa 30 de minute . Coaja de banana albeste si dintii .

7. Aplica o masca de miere si scortisoara pentru 15 minute .

8. Gelul plantei aloe vera ajuta la uscare si vindecare .

9. Amesteca bicarbonat de sodiu si apa . Aplica pe fata si clateste dupa 15 minute .

10. 2 pastile aspirina + 1 varf de cutit bicarbonat stins cu cateva picaturi de lamaie - se intinde amestecul pe fata , se sta 10 minute , se curata cu apa calduta si se face o vaporizare cu ceai verde .

11. Pentru tenul cu puncte negre :
- se taie o rosie coapta bine in rondele , se aplica pe fata , se sta circa 15 minute , apoi se clateste cu apa calda .
- gelatina 5 grame , infuzie de plante 50 ml , miere de albine 10 grame , glicerina 10 grame . Gelatina se dizolva la cald in infuzia de plante , apoi se adauga mierea si glicerina . Se intinde pe fata , de preferinta cu un penson intr-un strat consistent , iar dupa 20 de minute se indeparteaza de la conturul fetei spre mijloc , tragand usor bucatile de gelatina intarita .

12. Masti destinate tenului acneic :
 - se taie o portocala in felii si se aplica pe portiunile atinse de acnee
 - o lingura de drojdie de bere se amesteca cu o lingura de ceai de musetel si zece picaturi de vitamina F - se intinde cu un penson pe fata , se sta 15 minute , se clateste cu apa calda , apoi se pulverizeaza fata cu lotiune tonica

13. Ultima , dar cea care pe mine m-a ajutat cel mai mult :

 Piseaza o aspirina si amestec-o cu apa si cu lamaie . Nu iti trebuie decat o lingurita de apa si cateva picaturi de lamaie . Aplica spuma pe cosuri si las-o 15 minute , apoi clateste-te cu apa calduta .
 Aceasta solutie , aplicata o data pe saptamana face minuni si pentru cosuri , dar si pentru puncte negre .

Tot pentru punctele negre , lamaia este buna .


Totusi trebuie sa va spun ca fiecare are tenul diferit si ca este posibil ca aceste variante sa nu aiba efect . Daca tenul se obisnuieste cu un tratament si acesta nu mai are efect , incercati altul . Nu va dati batuti . Oricum , cu timpul , trece . :)


Cuvinte cheie : acnee , cosuri , puncte negre , tratament , ten , miere , scortisoara , aloe vera , aspirina , apa , demachiant , efect .