luni, 30 martie 2015

Sfaturi practice - Life / Food Hacks

#1
Pentru a constata dacă este proaspătă, apăsăm carnea
cu degetul. Dacă adâncitura care s-a format revine repede la
loc, carnea este proaspătă. Carnea proaspătă ramâne aproape
uscată in locul in care este tăiată. Mirosul greu al cărnii se
simte bine dacă se incalzeste un cutit sau o furculită şi se
impunge carnea. Când nu este proaspătă, cutitul sau furculita va căpăta un miros neplacut.
#2
Pentru a afla daca pestele este proaspat , se pune intr-un vas cu apa . Daca este proaspat , se va lasa la fund .
*Pestele proaspat, de curand pescuit, are solzii netezi, luciosi si strans lipiti de corp , ochii limpezi , branhiile de culoare rosie aprinsa , iar burta nu este umflata.
#3
Ficatul devine foarte gustos daca inainte de a fi prajit se tine 2-3 ore in lapte . Ficatul nu se sareaza inainte de a-l praji, altfel se intareste .
#4
Pentru ca pestele sa nu se faramiteze la prajit se recomanda sa se sareze cu 10-15 minute inainte de a-l praji .
#5
Zeama in care se fierbe pestele trebuie sa clocoteasca incet .
#6
Condimentele (foi de dafin , piper , cuisoare ) si sarea se pun in supa cu putin timp inainte de a se lua de pe foc .
#7
Untul si margarina se pastreaza in vase opace . Sub actiunea luminii , deasupra untului sau a margarinei se formeaza un strat de culoare alba cu gust de seu .
#8
Pentru ca branza sa nu se usuce se va pune pe farfurie langa ea o bucatica de zahar si se va acoperi cu alta farfurie . Timp de o saptamana , branza va ramane perfect proaspata.
#9
Vasele de lapte trebuie spalate mai intai cu apa rece , apoi cu apa fierbinte . La fel si pentru vasele in care a fost aluat sau compozitie de oua.
#10
Calitatea oualor se poate verifica uitandu-ne la lumina . La ouale stricate se observa pete de culoare inchisa . In nici un caz nu se vor consuma oua de gaina alterate !
#11
Daca oul se fierbe la foc iute in apa clocotita , albusul va fi mai tare , iar galbenusul mai moale . Daca se fierbe la foc mic , galbenusul va fi mai tare , iar albusul moale .
#12
Cartofii prajiti sunt gustosi si crocanti daca inainte de a-i pune in grasime foarte incinsa se sterg de apa .
#13
Pentru ca ceapa tocata marunt sa nu se arda si sa capete o culoare frumoasa , trebuie data mai intai prin faina , apoi prajita .
#14
Legumele si cartofii noi trebuie puse la fiert intotdeauna in apa care clocoteste .
#15
Legumele si zarzavaturile isi pastreaza culoarea daca in apa in care se fierb se adauga un praf de bicarbonat de sodiu ( aproximativ 1/2 de lingurita la 1 kg de legume ) .